Logo moons.io - wij bouwen duurzame websites

Statische website

10x waarom wij statische websites ontwikkelen met Next.js en hosten op Vercel

In de wereld van webontwikkeling zijn er talloze tools en technologieën beschikbaar. Maar bij ons team hebben we gekozen voor een specifieke combinatie: Next.js voor het bouwen van onze statische websites, en Vercel als ons hostingplatform. In deze blogpost gaan we in op de tien belangrijkste redenen voor deze keuze.

1. Verbeterde prestaties

Next.js genereert statische HTML-pagina's tijdens de bouwfase. Dit betekent dat de server alleen statische bestanden hoeft te leveren in plaats van dynamisch pagina's te genereren. Dit resulteert in snellere laadtijden en een betere algemene prestatie van de website.

2. SEO-vriendelijk

Next.js biedt out-of-the-box ondersteuning voor server-side rendering (SSR), wat betekent dat de content van de pagina al beschikbaar is wanneer de pagina wordt geladen. Dit verbetert de SEO, omdat zoekmachines de content gemakkelijker kunnen vinden en indexeren.

3. Eenvoudige schaalbaarheid

Met Vercel kunnen we onze websites gemakkelijk schalen. Het platform biedt ingebouwde ondersteuning voor serverless functies, wat betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het beheren van servers of het opschalen van onze infrastructuur.

4. Ontwikkeld door hetzelfde team

Next.js is ontwikkeld door Vercel, wat betekent dat de twee technologieën naadloos samenwerken. Dit zorgt voor een gestroomlijnd ontwikkelings- en implementatieproces.

5. Ondersteuning voor moderne webstandaarden

Next.js ondersteunt moderne webstandaarden en technieken, zoals React, JavaScript modules, en ECMAScript 6+. Dit maakt het een krachtig hulpmiddel voor het bouwen van moderne, interactieve websites.

6. Snelle implementaties

Vercel is ontworpen voor snelheid, niet alleen in termen van websiteprestaties, maar ook als het gaat om implementaties. Dankzij de directe integratie met git kunnen we snel en gemakkelijk nieuwe versies van onze websites uitrollen.

7. Beveiliging

Vercel zorgt voor de beveiliging op serverniveau, waardoor wij ons kunnen concentreren op het schrijven van onze applicaties. Het biedt functies zoals HTTPS en automatische SSL-certificaatvernieuwing uit de doos.

8. Ontwikkelaarsvriendelijk

Zowel Next.js als Vercel zijn ontwikkelaarsvriendelijk, met uitgebreide documentatie, actieve community's en een focus op ontwikkelaarservaring. Dit betekent dat we minder tijd besteden aan het worstelen met de technologie en meer tijd aan het daadwerkelijk bouwen van onze websites.

9. Kostenbesparing

Omdat Vercel serverloze architectuur ondersteunt en Next.js het genereren van statische websites mogelijk maakt, kunnen we aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. We hoeven ons niet druk te maken over serverbeheer, en we betalen alleenvoor de resources die we daadwerkelijk gebruiken.

10. Duurzaamheid

Ten slotte maakt de combinatie van statische site-generatie met Next.js en serverloze hosting met Vercel onze websites duurzamer. Minder serververwerking betekent minder energieverbruik, wat bijdraagt aan onze inzet voor duurzame webontwikkeling.

Zoals je kunt zien, zijn er veel redenen waarom we hebben gekozen voor Next.js en Vercel voor onze webontwikkelingsbehoeften. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om hoogwaardige, schaalbare en duurzame websites te creëren met een uitstekende ontwikkelaarservaring. We kijken uit naar de voortdurende evolutie van deze geweldige tools en hoe ze ons zullen helpen om nog betere webervaringen te leveren in de toekomst.