Logo moons.io - wij bouwen duurzame websites

Hoe converteer ik afbeeldingen naar WebP?

Je kunt afbeeldingen naar WebP converteren met behulp van verschillende tools en software. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Zoek een geschikte tool: Kies een tool of software die het WebP-formaat ondersteunt en die gemakkelijk te gebruiken is.

  2. Selecteer de afbeelding(en): Kies de afbeelding(en) die je wilt converteren naar WebP. Zorg ervoor dat je de originele afbeeldingen bewaart, voor het geval je ze later nodig hebt.

  3. Open de tool: Open de geselecteerde tool of software op je computer of in je browser.

  4. Importeer de afbeelding(en): Importeer de geselecteerde afbeelding(en) naar de tool. Dit kan meestal door te klikken op een "Upload" of "Selecteer bestanden" knop.

  5. Pas de instellingen aan: Afhankelijk van de tool die je gebruikt, kun je mogelijk enkele instellingen aanpassen, zoals de compressiegraad of de kwaliteit van de geconverteerde WebP-afbeeldingen.

  6. Start de conversie: Start de conversie van de afbeelding(en) naar het WebP-formaat. Dit kan vaak door te klikken op een "Convert" of "Start" knop.

  7. Download de geconverteerde afbeelding(en): Zodra de conversie is voltooid, kun je de geconverteerde WebP-afbeelding(en) downloaden naar je computer.

  8. Test en implementeer: Test de geconverteerde afbeelding(en) om ervoor te zorgen dat ze correct worden weergegeven en optimaliseer ze indien nodig. Implementeer de geconverteerde WebP-afbeelding(en) op je website of online platform.

Let op: Het is altijd een goed idee om een back-up te maken van je originele afbeeldingen voordat je ze converteert naar een ander formaat.

Met deze stappen en de juiste tool kun je gemakkelijk afbeeldingen converteren naar het WebP-formaat en profiteren van de voordelen van kleinere bestandsgroottes en snellere laadtijden op je website!

5 tools voor het converteren van afbeeldingen naar WebP

Squoosh: Squoosh is een gebruiksvriendelijke online tool van Google waarmee je afbeeldingen naar WebP kunt converteren. Je kunt eenvoudig afbeeldingen uploaden, de compressieniveaus aanpassen en direct het geconverteerde WebP-bestand downloaden.

ImageOptim: ImageOptim is een populaire tool voor het optimaliseren van afbeeldingen, en het ondersteunt ook het converteren naar WebP. Het is beschikbaar voor Mac-gebruikers en helpt je om afbeeldingen te optimaliseren en te converteren met behoud van kwaliteit.

Adobe Photoshop: Als je Adobe Photoshop gebruikt, kun je dit krachtige hulpmiddel gebruiken om afbeeldingen naar WebP te converteren. Open eenvoudigweg de afbeelding in Photoshop, ga naar "Opslaan als" en kies het WebP-formaat als de gewenste indeling.

GIMP: GIMP is een gratis en open-source beeldbewerkingsprogramma dat ook de mogelijkheid biedt om afbeeldingen naar WebP te converteren. Importeer je afbeelding in GIMP, ga naar "Opslaan als" en selecteer WebP als het gewenste formaat.

Online Image Converter: Er zijn verschillende online tools beschikbaar, zoals Online Image Converter, die je kunnen helpen bij het converteren van afbeeldingen naar WebP. Upload gewoon je afbeelding, kies WebP als de doelindeling en converteer het bestand met een paar klikken.

Onze voorkeur gaat uit naar Squoosh.

OptimaliserenAfbeeldingen