Logo moons.io - wij bouwen duurzame websites

Hoe host ik een statische website?

Statische website

Er zijn verschillende manieren om een statische website te hosten. Hier zijn enkele opties:

  • Vercel: Vercel is een hostingplatform dat speciaal is gericht op het hosten van statische websites en serverless functies. Het biedt eenvoudige implementatie en integratie met Git-repositories.
  • GitHub Pages: Hiermee kun je je statische website hosten vanuit een GitHub-repository. Het is gratis en vereist geen serverconfiguratie.
  • Netlify: Dit is een hostingplatform dat speciaal is ontworpen voor statische websites. Het biedt geautomatiseerde implementatie, CDN-distributie, formulierenverwerking en andere handige functies.
  • AWS S3: Amazon S3 (Simple Storage Service) kan worden gebruikt om statische bestanden te hosten. Het biedt schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en goede prestaties.

Reguliere hosting van Bitless, Vimexx, Leaf.cloud of Siteground: Er zijn diverse duurzame hostingpartijen waarop je jouw statische website kunt hosten. Het uploaden van je bestanden na een wijziging is in de meeste gevallen wel minder gestroomlijnd t.o.v. de bovengenoemde opties. Let op! Het hosten van een statische website vereist enige technische kennis. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!